EΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ - ΜΕΛΕΤΕΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Διακόσμηση με Sky planters στο Co.co. bar στην Κοζάνη


Με το μοντέρνο design και τη καινοτόμα χρηστικότητά της το Sky Planter αποτελεί μια ιδιαίτερη λύση για διακόσμηση πρασίνου εσωτερικού χώρου. Με μεγάλη ποικιλία σε φυτά εσωτερικού χώρου.

23/12/2010

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου cafe barcode στην Κοζάνη

Ομορφύνετε το χώρο σας με φυτά εσωτερικού χώρου με ελάχιστες απαιτήσεις φωτός











Δράκαινα  Προσοχή μην βρεθεί σε θερμοκρασία κάτω από 15οC. Φροντίστε να είναι φυτεμένη σε κομπόστ κι αυτό να είναι πάντα υγρό. Αλλάξτε γλάστρα κάθε 2 χρόνια. 
 










 Κέντια  Από τα πιο αρχοντικά φυτά μέσα στο σπίτι. Προσέξτε πολύ τη στράγγιση. Το χειμώνα η θερμοκρασία πρέπει να είναι από 12–15οC.






 

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Aλεξανδρινό (Poinsettia)

Το Αλεξανδρινό ή Χριστουγεννιάτικο Αστέρι είναι τροπικό φυτό που ήρθε στη χώρα μας από Ελληνες της Αλεξάνδρειας.
Διατηρήστε τα Αλεξανδρινά σας για πολλά χρόνια, γνωρίζοντας τον τρόπο συντήρησής τους.
Το Αλεξανδρινό είναι πολυετές φυλλοβόλο φυτό με μεγάλα καταπράσινα φύλλα και ασήμαντα λουλούδια. Ανήκει στις ευφορβίες και θα το βρείτε στην αγορά γύρω στα Χριστούγεννα.
Τα λουλούδια του περιβάλλονται από πολύχρωμα βράκτεια που δεν είναι τίποτε άλλο από  μεταλλαγμένα φύλλα. Τα βράκτεια αυτά έχουν κόκκινο, ρόδινο, άσπρο ή ασπροκίτρινο χρώμα και σχηματίζονται από το Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Πιο γνωστό είναι εκείνο με τα κόκκινα βράκτεια, τα οποία δίνουν και την Χριστουγεννιάτικη νότα, γι' αυτό και χρησιμοποιείται πολύ για διακόσμηση την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Sansevieria και ποιότητα ζωής

Το φυτό Sansevieria έχει πολλά πλεονεκτήματα. Διαθέτει μοντέρνα όψη, όμορφο σχήμα, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις φωτισμού και θέλει ελάχιστο πότισμα.
Έρευνες έχουν αποδείξει πως το συγκεκριμένο φυτό μειώνει την ακτινοβολία που εκπέμπει η οθόνη του υπολογιστή αλλά και άλλα τοξικά αέρια.


Αξίζει να αποκτήσουμε όλοι ένα τέτοιο φυτό το οποίο μαζί με το μοντέρνο συνθετικό γλαστράκι σε απλή γραμμή, θα δώσει χρώμα στο χώρο του γραφείου ή του σπιτιού μας. Ένα πολύ καλό σημείο τοποθέτησης είναι δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή. Θα δείτε ότι θα κουράζεστε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.