EΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ - ΜΕΛΕΤΕΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ανθισμένα φυτά μέσα στην καρδιά του χειμώνα

Όσοι θελήσετε να διαμορφώσετε τον κήπο ή τη βεράντα σας αυτή την περίοδο, θα πρέπει να επιλέξετε εποχιακά φυτά που αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και το σημαντικότερο, να ανθίζουν στην καρδιά του χειμώνα δίνοντας μια όμορφη πινελιά στο στο μουντό του τοπίο.
Φορσύθια:
Η πλούσια ανθοφορία, το σχήμα και το έντονο κίτρινο χρώμα αυτού του φυλλοβόλου θάμνου, το κατατάσσουν στις πρώτες επιλογές φυτών των landscape σχεδιαστών. Οι ποικιλίες διαφορετικών μεγεθών της Φορσύθια, μας δίνουν δυνατότητες πολλαπλών επιλογών για τη διαμόρφωση που επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε στον κήπο μας. Συνήθως τοποθετείται μόνη της, αλλά οι πιο μικρές μπορούν να τοποθετηθούν και μαζί με άλλα φυτά. Τα ανθισμένα κλαδιά της μπορούν να στολίσουν εξίσου όμορφα τα βάζα του σπιτιού.

Έρικα ή Ρείκι:
Το Ρείκι ή Έρικα είναι αειθαλής θάμνος που τον βρίσκουμε σε διάφορες ποικιλίες. Αυτές που ανθίζουν τους χειμερινούς μήνες έχουν μικρά άνθη με έντονο ροζ, ή φούξια χρώμα.
Προτιμά να φυτεύεται σε όξινα εδάφη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοκάλυψη αφού τα περισσότερα είδη του δεν ξεπερνούν τα πενήντα εκατοστά ύψος.
Καμέλια:
Η γνωστή Καμέλια αποτελεί όμορφη πρόταση τόσο για τον κήπο, όσο και τις γλάστρες στη βεράντα. Η ανάπτυξη της είναι ορθόκλαδη και φθάνει τα δύο με τρία μέτρα ύψος. Θα πρέπει να τοποθετείται σε θέσεις που την προφυλάσσουν από τις άμεσες ηλιακές ακτίνες, τους δυνατούς ανέμους και τους παγετούς. Γι' αυτό καλό θα είναι να τη φυτεύουμε ανάμεσα από άλλα φυτά στον κήπο, ή αν είναι τοποθετημένη σε γλάστρα, σε σημεία που την προστατεύουν καλά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να την ποτίζουμε τακτικά.
Μαόνια:
Η Μαόνια είναι αειθαλής θάμνος με ενδιαφέρον τόσο στα φύλλα του που είναι αγκαθωτά και γίνονται κοκκινωπά τους χειμερινούς μήνες, όσο και στα άνθη του που εμφανίζονται το Φεβρουάριο, ή το Μάρτιο.Έχει ύψος περίπου στο ενάμιση μέτρο, όρθια ανάπτυξη και τα άνθη του είναι κίτρινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου